073 751 40 47

ADHD en voeding


Door uitputting van de landbouwgrond bevatten veel groenten en fruit nauwelijks nog hun oorspronkelijke hoeveelheid vitaminen en mineralen. Bewerkte voedselproducten zijn ontdaan van bepaalde bederfelijke elementen of vermeend ongezonde bestanddelen. De laatste jaren is gebleken dat sommige voedingsstoffen of micronutriënten eveneens een invloed zouden kunnen uitoefenen op het vermogen tot aandacht en de stoornissen ervan. Het zijn echter op zich alleen geen echte behandelingen. Dat geldt voor de meervoudig onverzadigde vetzuren, vooral de omega-3 en bepaalde mineralen zoals magnesium.

Genetisch
Bepaalde mensen hebben genetisch bepaald een verhoogde behoefte aan bepaalde voedingsstoffen. Als zij de voor hen optimale voedingsstoffen niet krijgen zijn ze bevattelijk voor fysiologische en anatomische veranderingen die geassocieerd zijn met ADHD- symptomen. De voedingsstoffen magnesium, vitamine B6 en zink hebben alle drie verschillende functies in de hersenstofwisseling. Een verstoring hiervan wordt als mogelijke oorzaak van ADHD ( hyperactiviteit) gezien.

Vitamines en mineralen: Zink en magnesium zijn de meest deficiënte voedingsstoffen bij mensen met ADHD. In feite zijn symptomen van een tekort aan deze mineralen vergelijkbaar met symptomen van ADHD.

Hyperactief
Niet ieder kind met hyperactief gedrag en concentratiestoornissen heeft ADHD. Er kunnen ook andere aspecten spelen, zoals hersenbeschadiging, toxische belasting, zware metalen vergiftiging, voedingstekorten en voedingsallergieën. Voordat welke ADHD therapie dan ook wordt gestart, is het raadzaam een kind eerst op de status van mineralen en zwarte metalen en op voedselallergieën te laten testen.

Het beste resultaat voor ADHD kinderen blijkt te worden bereikt met een dieet dat zoveel mogelijk uit verse grondstoffen bestaat en dat geen toevoegingen van E-nummers en salicylaten (salicylzuur) bevat. Verder kunnen chemicaliën vanuit de omgeving van invloed zijn op het gedrag.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...