073 751 40 47

ADHD symptomen en magnesium


ADHD schijnt van oorsprong een familiaire en genetische oorsprong te hebben en uit zich in een metabolismestoornis van magnesium. Een magnesiumsuppletie- therapie, met magnesium, vitamine B6 en zink, geven spectaculaire verbeteringen.

Bij hyperactiviteit komt vaak een teveel aan histamine vrij, het geen ook bij een calciumtekort in de bloedsamenstelling voor kan komen; hierdoor kunnen allerlei allergie├źn ontstaan, die door een overmatig gebruik aan geraffineerde suikers en stroop of suikervervangende zoetstoffen, zoals aspartaam of een teveel aan fosforhoudende producten alleen nog maar erger worden en de ADHD symptomen, zoals opvliegendheid of hyperactiviteit laten toenemen.

Een magnesiumtekort brengt bij dieren hyperactiviteit teweeg. Daarom gingen wetenschappers het magnesiumgehalte bepalen van ADHD pati├źnten. Het bleek dat zij vaak een tekort aan dit mineraal hadden. Niet zozeer in het bloed(serum) als wel in de rode bloedcellen. Aangenomen wordt dat het magnesiumgehalte in de hersenen gerelateerd is aan het gehalte in de rode bloedlichaampjes.Laatste nieuws

Contact

Orthenstraat 336
5211SX 's-Hertogenbosch
info@magnesiumcentrum.nl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...