073 751 40 47

Behandeling ADHD


De afgelopen jaren is ADHD toegenomen, kenmerkend aan ADHD is de onrust en het gebrek van concentratie.

Ongeveer 150.000 jonge kinderen ( vooral jongens) hebben ADHD. De afgelopen 5 jaar is het aantal kinderen met ADHD verdubbeld.In 2010 waren er 800 kinderen onder de 6 jaar aan de medicijnen. In 2012 zijn dit al meer dan 1000 kinderen onder de 6 jaar die aan de medicijnen zitten.De kinderen zijn voornamelijk druk op school. Er komen maandelijks 2000 kinderen bij met ADHD kenmerken.

Schoolprestaties
Niemand ontkent nog dat de kwaliteit van de voeding bij kinderen een invloed heeft op hun schoolprestaties. Al lang werd in studies aangetoond dat een degelijk ontbijt de intellectuele prestaties in de voormiddag verbetert. Maar sommige kinderen hebben meer schoolmoeilijkheden dan andere omwille van aandachtstoornissen. De laatste jaren is gebleken dat sommige voedingsstoffen of micronutriënten eveneens een invloed zouden kunnen uitoefenen op het vermogen tot aandacht en de stoornissen ervan. Het zijn echter op zich alleen geen echte behandelingen. Dat geldt voor de meervoudig onverzadigde vetzuren, vooral de omega-3 en bepaalde mineralen zoals magnesium.

Geen E-nummers
Het beste resultaat voor ADHD kinderen blijkt te worden bereikt met een dieet dat zoveel mogelijk uit verse grondstoffen bestaat en dat geen toevoegingen van E-nummers en salicylaten (salicylzuur) bevat. Verder kunnen chemicaliën vanuit de omgeving van invloed zijn op het gedrag.

Omega -3 vetten hebben een duidelijk kalmerend effect op veel kinderen met hyperactiviteit en ADHD. Veel kinderen met ADHD / hyperactiviteit hebben zichtbare symptomen van essentieel vet -deficiëntie zoals overmatige dorst, droge huid, eczeem en astma. Onderzoekers hebben een theorie dat kinderen met ADHD deficiënt zijn in essentiële vetten.

Vitamines en mineralen: Zink en magnesium zijn de meest deficiënte voedingsstoffen bij mensen met ADHD. In feite zijn symptomen van een tekort aan deze mineralen vergelijkbaar met symptomen van ADHD.De webshop van Magnesiumcentrum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...