073 751 40 47

Hoe werkt magnesium?


Wat doet magnesium?
Magnesium is een essentieel mineraal, dat kan worden aangemerkt als een nutritioneel element wat de sportprestatie sterk kan beïnvloeden. Magnesium is als natuurlijk bestanddeel in verschillende voedingsmiddelen aanwezig, met name in sojanoten, zaden, zilvervliesrijst, volle granen, groene bladgroenten, fruit en groenten.

De dagelijkse behoefte aan magnesium bedraagt 350 milligram voor mannen en 280 milligram voor vrouwen, maar wordt sterk beïnvloed door factoren als leefwijze, sport, en voeding. Ook geestelijke en lichamelijke stress kunnen de behoefte aan magnesium sterk wijzigen, terwijl sporters vaak een te laag gehalte aan magnesium hebben als gevolg van de hoge verliezen via transpiratie. Door allerlei factoren kan de behoefte wel toenemen tot 600 mg per dag.

Hoe werkt magnesium
Magnesium is zoals gezegd een essentieel mineraal voor de mens. Magnesium is betrokken bij talloze stofwisselingsreacties in het lichaam. Het komt voor in bijna al onze cellen. Magnesium activeert meer dan 300 verschillende enzymen, waarvan het merendeel betrokken is bij de stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten (enzymen zijn eiwitten die werken als een biologische katalysator, dwz. versneller van (bio)chemische processen die zich in levende organismen afspelen).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...