073 751 40 47

Teveel magnesium gebruiken. Kan dit kwaad?


Sommige personen krijgen (in de beginfase) van magnesiumgebruik tijdelijk een gevoel van moeheid of loomheid (bijv. in de benen) na inname van een hoge dosis magnesium, hetgeen kan wijzen op reeds verhoogde magnesiumspiegels in het serum en/of de cellen. In overleg en/of na onderzoek kan de dosis dan worden verlaagd.

Er zijn geen gevallen bekend van een overdosering bij magnesiumopname via de huid.

Nieren
Een teveel aan magnesium kan wel door supplementen worden opgebouwd of wanneer de nieren niet goed werken. De nierfunctie heeft een belangrijke invloed op het serum-magnesiumgehalte. Door stress gaat er veel magnesium verloren via de nieren, maar bij een slechte nierfunctie stijgen de magnesium-bloedspiegels soms te snel. Het hebben van een ernstige nierziekte en het zijn van een nier-dialysepatiënt vormt voor magnesiumsuppletie een contra-indicatie.

Door te veel oraal magnesium kan diarree ontstaan. Overleg in geval u een nieraandoening heeft altijd met uw arts. Het beste is niet meer dan 500 mg magnesium per dag in te nemen, meer dan dit kan een laxerend effect geven en leiden tot diarree.



Contact

Orthenstraat 336
5211SX 's-Hertogenbosch
info@magnesiumcentrum.nl

De webshop van Magnesiumcentrum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...