073 751 40 47

Tekort aan magnesium


Tekort aan magnesiumMineralengehalte is teruggelopen
Een slecht voedingspatroon is waarschijnlijk mede oorzaak van een magnesiumtekort bij een groot deel van de Europese bevolking. We komen aan onze dagelijkse portie magnesium via ons voedsel. De bodem in Nederland is zeer arm aan het element magnesium geworden.

Voedselkwaliteit gaat achteruit
Het gebruik van anorganische meststoffen en de moderne, industriƫle voedselbewerking hebben dit verschijnsel in de hand gewerkt. Hierdoor krijgen we door eenzelfde hoeveelheid voedsel te eten, minder magnesium binnen dan tientallen jaren geleden. Onderzoek van McCance and Widdowson* heeft aangetoond dat sinds 1940 het mineralengehalte in onze voeding met meer dan 30% is teruggelopen.

Slechts een derde van het magnesium ingenomen via de voeding zal door de darm geabsorbeerd worden, de rest wordt verwijderd via de ontlasting. De ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) van magnesium ligt voor mannen rond de 450mg per dag en voor vrouwen op 350 mg per dag.

Door stelselmatig te weinig magnesium binnen te krijgen, kan een chronisch te kort ontstaan en de gevolgen hiervan ondervindt het lichaam.

>> Meer informatie over magnesiumtekort.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...