073 751 40 47

Typen behandelingen magnesium


Magnesium kan aangevuld worden op verschillende manieren. Allereerst is er de mogelijkheid om veel meer magnesiumrijke voedingsmiddelen te eten.

Voeding
Cacao (bevat, naast tarwezemelen, het tot nu toe hoogst gevonden magnesiumgehalte), tarweproducten (-zemelen), sojaproducten (tofu), noten (vooral amandelen, pecannoten en cashewnoten), pinda's, bonen, granen, zaden (zonnebloempitten, sesamzaad), roggebrood, bananen en abrikozen, volle rijst, kokos, vele groene groenten en schelpdieren.

Flakes magnesium

Transdermale behandelmethodes

De voorkeur van het Magnesiumcentrum zelf gaat uit naar transdermale behandelmethodes, ofwel magnesium opname via de huid. 'Transdermale Magnesiumtherapie' is het vergroten van hoeveelheid magnesium in het lichaam via de huid.

Deze transdermale behandelingen bestaan uit: een drijfbad met 26% magnesiumchloride, hierdoor wordt er op het water gedreven. Ook worden er massages en pakkingen uitgevoerd met als tussenstof magnesium. Door het verwarmen van de huid wordt er magnesium door de huid op genomen; ook wel intracellulaire magnesiumspiegels genoemd.

Ontspannen
Door het ontbreken van externe prikkels raken zowel lichaam als geest totaal ontspannen. Een uur drijven staat gelijk aan vier tot zes uur slaap! Daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat drijfbaden kunnen bijdragen aan een versneld fysiek herstel van het lichaam. Een drijfbad biedt totale ontspanning voor lichaam en geest.

Ook worden er massages en pakkingen uitgevoerd met als tussenstof magnesium. Door het verwarmen van de huid wordt er magnesium door de huid op genomen.

Voor meer informatie over behandelingen met drijfbaden: Floatufit.nl

Superieur

Transdermaal magnesium is superieur boven oraal magnesium in de vorm van tabletten of capsules. Er zijn veel factoren die de opname van magnesium belemmeren via het maag-darmkanaal. Zo bindt magnesium zich aan fosfaten uit frisdranken en aan aspartaam (veel gebruikt in light-producten). Ook vele soorten medicijnen zorgen voor een verminderde opname.

Aerosol behandeling
Bij een magnesium Aerosol behandeling (= fijner dan nevel en bevat minuscule magnesiumchloride deeltjes). wordt er gebruik gemaakt van de meest zuivere, natuurlijke magnesiumchloride om in te ademen. Deze behandeling is voor iedereen geschikt. Ook personen met een ( chronische) aandoening aan de luchtwegen, zoals astma en bronchitis kunnen gebruik maken van de aerosolcabine.

De ruimte wordt gevuld met aerosol, dit is fijner dan nevel en bevat minuscule magnesiumchloride deeltjes, ( vergelijkbaar met gezonde, frisse zeelucht). Die deeltjes verzachten bij inademing de bovenste luchtwegen en bronchiën. Bovendien wordt het magnesium door de longblaasjes in het lichaam opgenomen.

Er worden ook supplementen verkocht en speciaal water met een hoog gehalte aan magnesium.Magnesium drijfbaden

Magnesium drijfbaden
Bij Float-u-fit kunt u een magnesiumbad nemen.

Laatste nieuws

Volg ons

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...