073 751 40 47
Wat is magnesium?

Wat is magnesium?


Magnesium

Het word magnesium komt van een Griekse stad, Magnesia, gelegen in een streek met een bodem rijk aan magnesium.

Magnesium is een belangrijk mineraal. Het zorgt voor het goed functioneren van 327 enzymen in het menselijk lichaam. Magnesium is onder andere van invloed op de werking van de hartspier, de vorming van ATP (energiemolecules in het lichaam), de ontspanning van bloedvaten en een goede darmwerking. De vorming van ATP (adenosine trifosfaat), dit zijn de energiemolecules in het lichaam, de werking van de hartspier, de vorming van tanden en kiezen, de ontspanning van bloedvaten en de bevordering van een goede darmwerking onder meer worden allemaal gestuurd door magnesium.

Skelet
Magnesium (Mg) is prominent aanwezig in het menselijk lichaam: 20 tot 28 gram voor een volwassene. Ongeveer 2/3 deel is gefixeerd in het skelet dat in slechte tijden kan worden aangesproken. De rest bevindt zich in de skeletspieren, het zenuwstelsel en de organen met een hoge metabole activiteit.

Magnesium is een onmisbaar mineraal voor het menselijk lichaam en essentieel voor het goed functioneren van het organisme. Het werkt nauw samen met natrium, kalium en calcium, waarmee het in evenwicht dient te blijven in het organisme. Magnesium is vooral bekend om zijn werking bij stress en op het evenwicht tussen zenuwstelsel en spieren. Zie ook magnesiumtekort.

Voeding

De hoeveelheid magnesium die niet permanent in het lichaam aanwezig is, krijgen we binnen via onze voeding. Alle (donker) groene bladgroenten bevatten bijvoorbeeld magnesium. Daarnaast zit er magnesium in cacao, kelp (zeewier), tarweproducten, zonnebloempitten, noten (amandelen en cashewnoten), bonen, granen (gierst), zaden, algen, roggebrood, bananen, kokos en volle rijst. Wil je weten waar magnesium allemaal goed voor is?

Zie ook: Magnesium in onze voeding: Hoeveel magnesium zit er in welk product?De webshop van Magnesiumcentrum

Laatste nieuws

Evenementen

  • 24 mei 2013 12:30 - 16:00

Wat doet het magnesiumcentrum?

Wat doet het magnesiumcentrum?

Contact

Orthenstraat 336
5211SX 's-Hertogenbosch
info@magnesiumcentrum.nl

Gerelateerde pagina's

Volg ons

Ook interessant

Aanbevolen producten van Magnesiumcentrum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...