073 751 40 47

8 november 2013

Relatie tussen magnesium en depressie

Depressie is op dit moment de tweede reden dat mensen in inbalans zijn. Dat is de reden dat gezondheidspioniers weer de 100-jaar oude relatie tussen magnesium en depressie willen onderschrijven.

 

Magnesium probleemgebiedenEen onderzoek dat afgelopen week door artsen in de "PLOS Medicine journal" is gepubliceerd geeft aan dat depressie wereldwijd de een na hoogste (gezondheids)prioriteit heeft gekregen. Op de eerste plaats staat rugpijn. Het Magnesiumcentrum weet hoe belangrijk magnesiumgebrek kan zijn bij een depressie. Magnesium is een vitaal onderdeel om een depressie opgelost te krijgen.

80% minder magnesium
Een ander onderzoek door Poolse wetenschappers vorige maand heeft wetenschappelijk bewezen dat dit mineraal een zeer belangrijk rol speelt in de behandeling van een depressie. Schokkende statistieken (Government's National Diet en Nutrition Survey) laten zien dat de magnesium die we binnen krijgen met 80% is gedaald in de laatste 50 jaar. Nog erger: ongeveer 75% heeft een magnesiumgebrek.

Via de huid
Door magnesium op een natuurlijke wijze aan te vullen (beter voedsel) of via transdermale wijze (via de huid) kan dit magnesiumgebrek worden teruggedraaid. Dit is beter dan de bekende magnesiumtabletten. Via de huid wordt magnesium 5 keer sneller opgenomen.

Bekendheid
Het Magnesiumcentrum is hard bezig om de bekendheid over deze magnesiumgebrek in Nederland te vergroten. Magnesium activeert meer dan 350 verschillende enzymen in je lichaam, meer dan elk ander mineraal en derhalve geassocieerd met meer dan 1000 ander bio-chemische functies. Magnesium is dan ook 1 van de belangrijkste voedingsstoffen voor je lichaam.

Andere bekende symptomen zijn: stress, slecht slapen, slechte concentratie en oververmoeidheid

Lees het volledige onderzoek: Depressive disorders en Magnesium in DepressionRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...