073 751 40 47

Behandelmethoden


Magnesium kan aangevuld worden op verschillende manieren. Allereerst is er de mogelijkheid om veel meer magnesiumrijke voedingsmiddelen te eten. Cacao (bevat, naast tarwezemelen, het tot nu toe hoogst gevonden magnesiumgehalte), tarweproducten (-zemelen), sojaproducten (tofu), noten (vooral amandelen, pecannoten en cashewnoten), pinda's, bonen, granen, zaden (zonnebloempitten, sesamzaad), roggebrood, bananen en abrikozen, volle rijst, kokos, vele groene groenten en schelpdieren.

Supplementen

Een andere manier is het gebruik van orale magnesiumsuppletie. Orale suppletie wil zeggen dat de aanvulling plaatsvindt via het maag-darmkanaal. Meestal spreken we dan over magnesiumtabletten. Bekend zijn tabletten op basis van magnesiumoxide. Andere vormen zijn magnesiumcitraat, magnesiumaspartaat, enzovoorts. Een magnesiumtablet van 500 mg magnesiumoxide bevat echter geen 500 mg magnesium. De werkelijke opname in het lichaam van magnesium via deze vorm ligt aanzienlijk lager dan het aantal mg van de tablet doen vermoeden door de vulstoffen die er worden gebruikt om de tablet te maken.

Huidopname

'Transdermale Magnesiumtherapie' is het vergroten van hoeveelheid magnesium in het lichaam via de huid. Door in een floatcabine of bad te drijven gevuld met magnesium wordt magnesium opgenomen via de huid. Op deze manier wordt de hoeveelheid magnesium in de cellen vergroot, ook wel intracellulaire magnesiumspiegels genoemd.

Transdermaal magnesium is superieur boven oraal magnesium in de vorm van tabletten of capsules. Er zijn veel factoren die de opname van magnesium belemmeren via het maag-darmkanaal. Zo bindt magnesium zich aan fosfaten uit frisdranken en aan aspartaam (veel gebruikt in light-producten). Ook vele soorten medicijnen zorgen voor een verminderde opname.

Gebruik je veel calcium in de voeding (melk, kaas, enzovoorts) of andere calciumbronnen dan wordt de opname van magnesium via het maag-darmkanaal bemoeilijkt.

Door het ontbreken van externe prikkels raken zowel lichaam als geest totaal ontspannen. Een uur drijven staat gelijk aan vier tot zes uur slaap! Daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat drijfbaden kunnen bijdragen aan een versneld fysiek herstel van het lichaam. Een drijfbad biedt totale ontspanning voor lichaam en geest!

Overige methoden

Bij een magnesium Aerosol behandeling wordt er gebruik gemaakt van de meest zuivere, natuurlijke magnesiumchloride om in te ademen. Deze behandeling is voor iedereen geschikt. Ook personen met een ( chronische) aandoening aan de luchtwegen, zoals astma en bronchitis kunnen gebruik maken van de aerosolcabine. De ruimte wordt gevuld met aerosol, dit is fijner dan nevel en bevat minuscule magnesiumchloride deeltjes, ( vergelijkbaar met gezonde, frisse zeelucht). Die deeltjes verzachten bij inademing de bovenste luchtwegen en bronchiƫn. Bovendien wordt het magnesium door de longblaasjes in het lichaam opgenomen.

Magnesium kan, indien de klachten daartoe aanleiding geven, ook via injectie of infuus toegediend worden, bijvoorbeeld om sneller te herstellen van een hartinfarct of complicaties tijdens de zwangerschap.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...