073 751 40 47

Klachten en aandoeningen


Huidklachten

Huidklachten

Een rode, geïrriteerde of jeukende huid. Een huidaandoening of allergie kan behoorlijk lastig zijn. Een behandeling met magnesium is een van de manieren om deze klachten te verlichten en zelfs te verminderen. Zo blijkt de meerderheid van de mensen met bijvoorbeeld psoriasis baat te hebben bij het gebruik van magnesiumchloride.
De behandelingen van het Magnesiumcentrum gaan huidklachten letterlijk te lijf. Ze zijn weldadig voor de huid en zorgen voor een beter en sneller herstel. Er kan gebruik gemaakt worden van de heilzame magnesium drijfbaden, de magnesium pakkingen, de magnesium massages en de Aerosol inhalatie cabine.

Voor een langdurig effect kan er gekozen worden voor een magnesiumkuur.

ADHD
Het menselijke lichaam heeft ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat er maar 240 milligram magnesium uit voedsel wordt gehaald. Het is dus noodzakelijk om de hoeveelheid magnesium elke dag aan te vullen om klachten te voorkomen. Deze klachten kunnen al vanaf de geboorte van een kind aanwezig zijn. Een van de symptomen van een magnesiumtekort is hyperactiviteit. Aan de hand van deze wetenschap zijn een aantal wetenschappers het magnesiumgehalte gaan bepalen van ADHD patiënten. Het bleek dat zij vaak een tekort aan dit mineraal hadden.

Kinderen met ADHD hebben drie fundamentele problemen, ze kunnen zich moeilijk lang concentreren, zijn ze hyperactief en ze handelen impulsief. Deze symptomen komen overeen met de symptomen van een magnesiumtekort. Een tekort aan magnesium bijvoorbeeld kan leiden tot overmatige friemelen, angstige rusteloosheid, slapeloosheid, coördinatieproblemen en leerproblemen (indien vergezeld gaand van een normale IQ).

De voedingsstoffen magnesium, vitamine B6 en zink hebben alle drie vele functies in de hersenstofwisseling. Ze zijn alle drie betrokken bij de stofwisseling van de essentiële vetzuren. Een verstoring hiervan wordt als mogelijke oorzaak van ADHD -ernstige aandachts-, impulsiviteits-, en hyperactiviteitsproblemen – gezien.

Magnesium is een van de belangrijke elementen voor het produceren van energie en een modulator ( leider/regulator) van alle stress. Het is daarom noodzakelijk om het magnesiumgehalte goed op peil te hebben, vooral bij degene die naast het gebruikelijke verlies van magnesium nog een uitscheidingskanaal hebben; bijvoorbeeld een minder goede celopname van magnesium in de darmen. Het Magnesium Centrum ’s-Hertogenbosch wil een bijdrage leveren voor diegene die ADHD klachten en problemen hebben.Evenementen

  • 24 mei 2013 12:30 - 16:00

Volg ons

Ook interessant

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...