073 751 40 47

Sporters en magnesium


Sport en magnesiumSporten is een topprestatie leveren, telkens weer. Dat vraagt veel van je lichaam, soms te veel. Kramp, spierpijn, blessures en vermoeide spieren zijn dan geen uitzondering.

Sporters hebben een extra grote behoefte aan magnesium. Niet alleen vanwege hun intensieve sportprestaties waarbij veel transpiratie (en daardoor tevens een verlies aan magnesium) optreedt, maar ook omdat magnesium van belang is bij spierherstel. Een tekort aan magnesium kan het risico op blessures vergroten en het herstel daarvan vertragen. Ook tijdens het sporten kan een magnesiumkort zich uiten door (spier)krampen.

Magnesium aanvulling twee uur vóór een training of wedstrijd geeft een verminderde de kans op blessures en zorgt ervoor dat de spieren maximaal belast kunnen worden. Magnesium aanvulling tijdens een training of wedstrijd zorgt voor verhoging van de prestaties en voorkoming van blessures. Magnesium aanvulling na een training of wedstrijd bevordert het herstel en ontspanning van de spieren.

Het is dus voor sporters van extra belang hun magnesiumtekort aan te vullen. In het Magnesiumcentrum zijn speciale behandeltrajecten beschikbaar en producten verkrijgbaar voor sporters. In het Magnesiumcentrum kan gebruik worden gemaakt van de Aerosolcabine die weldadig is voor de luchtwegen en tevens een magnesiumtekort aan kan vullen of magnesium sportmassages. Deze massages bieden zowel ontspanning en herstel van de spieren als de beoogde transdermale opname (via de huid) van magnesium, waardoor het magnesiumtekort aangevuld wordt. Voor een langdurig effect kan er gekozen worden voor een magnesiumkuur.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...