073 751 40 47

Hoeveel magnesium mag je per dag gebruiken?


Magnesium is een essentieel mineraal dat nodig is voor vele processen in het menselijk lichaam. Er is geen leven mogelijk zonder magnesium. Iedere cel in het lichaam heeft magnesium nodig om de energie te kunnen produceren die nodig is voor het functioneren van de cel. In iedere cel bevindt zich een energiefabriekje (mitochondriƫn) die magnesium nodig heeft om goed te kunnen werken.

Menselijk lichaam
Magnesium (Mg) is prominent aanwezig in het menselijk lichaam: 20 tot 28 gram voor een volwassene. Ongeveer 2/3 deel is gefixeerd in het skelet dat in slechte tijden kan worden aangesproken. De rest bevindt zich in de skeletspieren, het zenuwstelsel en de organen met een hoge metabole activiteit.

Magnesium komt normaal gesproken via de voeding binnen in het menselijk lichaam. Magnesiumrijke voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld alle (donker)groene groenten, noten, zeewier.

De ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) van magnesium ligt voor mannen rond de 450mg per dag en voor vrouwen op 350 mg per dag.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...