073 751 40 47

Nieuws


Dr. Marianne Mousain
12 mrt
12 maart 2013

Dr. Marianne Mousain

(kinderarts die onderzoek heeft gedaan naar de invloed van een magnesiumtekort op ADHD) komt naar Nederland om samen met het Magnesiumcentrum te kijken hoe het is met de magnesiumstatus van kinderen met ADHD in Nederland!

Welke essentiële zaken mis je in je dagelijkse voeding?
18 sep
18 september 2013

Welke essentiële zaken mis je dagelijks in je voeding?

Het is bekend dat de kwaliteit van ons voedsel achteruit holt. Naast magnesium zijn er genoeg andere essentiële voedingsstoffen die we nu missen. Uit onderzoek blijkt dat we een gebrek hebben aan Potassium, Iodine, Vitamine D en Vitamine B12. In welke voeding zitten deze voedingsstoffen opgesloten en hoeveel heb je per dag nodig? Lees meer op Essential Nutrients You're Missing From Your Diet

Magnesiumtekort vergroot kans op hartziekte
01 jul
1 juli 2013

Magnesiumtekort vergroot kans op hartziekte

Mensen die te weinig magnesium binnenkrijgen via hun voedsel hebben een grotere kans om een hartziekte op te lopen. Dat blijkt uit een studie van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG).

'Magnesium belangrijk voor kinderbotten'
06 mei
6 mei 2013

'Magnesium belangrijk voor kinderbotten'

Kinderen krijg vaak het advies om melk te drinken voor sterke botten, vanwege de calcium. Nieuw onderzoek laat zien dat ze ook zalm en amandelen moeten eten: magnesium speelt namelijk ook een belangrijke rol bij de botgezondheid.

Tekort aan magnesium groot risico voor ziektes
19 jul
19 juli 2013

Tekort aan magnesium groot risico voor ziektes

Volgens een onderzoek in Amerika is een tekort aan magnesium vaak de oorzaak van meerdere soorten ziekten, zoals diabetis, hoge bloeddruk, kans op hartaanval, migraine, astma en bepaalde typen kanker.Lees het onderzoek:Suboptimal magnesium status in the United States: are the health consequences underestimated?

Magnesium essentieel voor de gezondheid van je botten
10 sep
10 september 2013

Magnesium essentieel voor de gezondheid van je botten

Al jaren wordt mensen aangeraden om calcium te slikken om botontkalking te voorkomen. In recente studies blijkt vitamine D een co-factor om de opname van calcium te versterken. Wat nog vergeten wordt in dit rijtje, volgens Dr. Carolyn Dean, M.D. is dat het mineraal Magnesium essentieel is om de gezondheid van de botten te onderhouden. Het probleem ligt vaker in het gebrek aan magnesium dan in het gebrek aan calcium. Lees meer over deze studie: Magnesium is crucial for bone health

Tekort aan magnesium? Grotere kans op hartaanval
08 sep
8 september 2013

Tekort aan magnesium? Grotere kans op hartaanval

Als je magnesiumgehalte te laag is, heb je veel meer kans op een hartaanval. Zorg er dus voor dat het magnesiumgehalte op peil is en gebruik geen inferieure magnesium-testen om dit te toetsen. Wees er zeker van dat na het gebruik van magnesium dat dit door een goede test wordt onderbouwd. Lees over de risico's van een te laag magnesiumgehalte op Magnesium, the fact that can kill you.  

Roemeens Nationaal Voetbalelftal enthousiast over Magnesium Olie
02 apr
2 april 2013

Roemeens Nationaal Voetbalelftal enthousiast over Magnesium Olie

“Medasso” Clinic, beter gezegd, de dokter van het Roemeens Voetbalelftal Dr. Pompiliu Popescu, heeft Better You Magnesium Oil spray gebruikt bij veel spelers gedurende een half jaar. De ervaringen die Pompiliu Popescu heeft bijgehouden, zijn sinds kort openbaar geworden. De klinische resultaten zijn zeer overtuigend. De voetbalspelers hebben een kortere hersteltijd, het aantal krampgevallen nam drastisch terug en ook het herstel van kleine blessures was korter. Pompiliu Popescu raadt dan ook aan om dit product te gebruiken door (top)sporters. Voor meer info: Trial report: Romanian National Football Team

Magnesium, de oplossing voor...
28 okt
28 oktober 2013

Magnesium, de oplossing voor...

Welke punten hebben depressie, hyperactiviteit, epilepsie,autisme en de ziekte van Alzheimer gemeen? Volgens dokter Mousain-Bosc: een abnormaal hoog magnesiumtekort.Deze kinderarts, tevens magnesiumspecialiste, vertelt hoe zij op een spectaculaire manier het dagelijks leven van hyperactieve, autistische, epileptische en spasmofiele kinderen heeft verbeterd met een behandeling op basis van magnesium, een “vergeten” mineraal, maar desondanks doeltreffender en veiliger in gebruik dan vele andere medicijnen.

Relatie tussen magnesium en depressie
08 nov
8 november 2013

Relatie tussen magnesium en depressie

Depressie is op dit moment de tweede reden dat mensen in inbalans zijn. Dat is de reden dat gezondheidspioniers weer de 100-jaar oude relatie tussen magnesium en depressie willen onderschrijven.

Magnesium heeft mijn leven gered
27 nov
27 november 2013

Magnesium heeft mijn leven gered

Magnesiumtekort kan zich ook uiten in psychologische problemen. Lees het verhaal van een persoon die zelf uit een diep dal is gekomen en er achter kwam dat magnesium haar leven weer op de rit heeft gezet.

Magnesium kan een kater voorkomen.
19 dec
19 december 2013

Magnesium kan een kater voorkomen.

Echte feestgangers kennen het gevoel dat ze de kater die de dag erna vaak is, te overwinnen. Nu kun je iets doen om je kater van te voren al teniet te doen, volgens onderzoeken. Door het innemen van de maximale magnesiumbehoefte, kan de kater enorm verminderd worden; zelfs helemaal voorkomen.

De webshop van Magnesiumcentrum

Magnesium webshop

Magnesium webshop
Magnesium centrum heeft ook een eigen webshop

Testimonials

Al jarenlang ben ik bezig met een oplossing te vinden voor mijn psoriasis. Met het gebruik van Magnesium heb ik psoriasis weer onder controle.

Dennis Bijsterveld
Eindhoven

Ik gebruik nu al twee maanden een voetenbad met magnesium. In het begin 3 keer in de week, nu 1 keer in de week. Ik voel me veel fitter.

Erwin Sigterman
Veghel

 

Dit was het begin van, naar mijn beleving, jaren hel. Kreeg steeds meer medicatie.....het ging steeds slechter. Werd herhaaldelijk gedwongen opgenomen. Op het laatst was het de professionals wel duidelijk dat opnames het van kwaad tot erger maakte. Men besloot mij in crisis niet meer op te nemen. Na 5 jaar besloot ik dat ik letterlijk en figuurlijk genoeg had geslikt in de GGZ. Vroeg de professionals 1 middel af te bouwen, onmogelijk vonden zij.... Had alle medicatie veel te hard nodig! Besloot dan maar alleen af te gaan bouwen.... 

Crisis
Nadat ik begonnen was te mediteren, schoot opeens de gedachte in mijn hoofd dat ik Magnesium nodig had! Begon Magnesium te slikken, de professionals dachten dat ik bij afbouw van hun medicatie in een crisis terecht zou komen...... Ik raakte niet in crisis...HERSTELDE! Als ik eens extra stress ergens van had, nam ik een voetenbadje met magnesium. Was ik even bang dat de depressie terug kwam, na een voetenbadje en wat tijd voor mij zelf voelde ik mij opknappen! Voor mij was het zo wonderlijk!!!

Magnesium oplossing
Ging mij verder in 
Magnesium verdiepen en viel van de ene verbazing in de andere. Als ik de informatie bekeek, had er zoveel in mijn ziektegeschiedenis waarschijnlijk makkelijk met magnesium opgelost kunnen worden.  De hele zwangerschap niets binnen kunnen houden,zwangerschapsvergiftiging, uit balans na de bevalling, krampen, gespannen spieren, schildklierproblemen. Waarschijnlijk heb ik in veel periodes in mijn leven een tekort aan magnesium gehad, er een ellende voorkomen kunnen worden. 

Suicidaal
Alle medicatie die ik kreeg voor mijn ernstige depressie heb ik met succes 
afgebouwd, kan mij nu een tevreden mens noemen. Waar ik van schrok is dat er in verschillende bijsluiters van de medicatie die ik van de professionals van de GGZ kreeg, suïcidaliteit als bijwerking werd vermeld. Op het eind van de medicatietijd was de gedachte aan de dood 24 uur per dag aanwezig.

Magnesiumolie oplossing
Nu ik alle medicatie aan de kant heb gedaan en alleen nog Magnesium gebruik, zijn al deze gedachtes weg!!! Ondertussen ben ik overgegaan op Magnesiumolie. Smeer mij iedere ochtend, na een warme douche van top tot teen in...... wat ben  ik gelukkig dat ik eigenwijs was en de magnesium plotseling in mijn hoofd plopte!!!

Mijn verhaal staat ook te lezen op de volgende link: http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/anti-depressiva-en-magnesium/

Magnesium heeft mijn leven gered

Ik gebruik Magnesium al jaren en voel me er goed bij!

Jan Jansen
's-Hertogenbosch